vocalsucces.com

Kategorier

Nye indlæg

Arkiver

Links


 

maj 2022
m ti o to f l s
« aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ØRESUNDSKORET 2022

maj 21st, 2013

Velkommen til Øresundskoret. Vi fejrer 10 års jubilæum i 2022.

Tilmelding sæson 2022: Alle korsangere modtager mail inden nytår om den kommende forårssæson og tilmelding på hold 1 og 2 og herefter åbnes for nye deltagere. Kontakt korleder Agneta Hytten, sms 23303108 og kom som gæst til en korprøve ved sæsonstarten januar 2022. Tilmelding er først gældende, når du har kontaktet korleder Agneta Hytten inden korprøven på sms 23303108. 

Nye sangere forår 2022: Kontakt korleder Agneta Hytten på sms 23303108 og hør nærmere om dine muligheder for at have det skønt sammen med andre sangglade musikelskere og gennem træning af stemme og krop.

Retningslinjer ved korsang i Corona-tiden: Vi følger alle myndigheders og musik- og kulturorganisationers retningslinjer for korsang, hvor der i øjeblikket gælder skærpede krav, som vi med glæde overholder, så vi alle sammen kan forblive friske og raske og undgå smitte. Alle korsangere modtager opdaterede retningslinjer for korprøver fra korleder ved sæsonstarten. Alle korsangere holder god afstand under sang for at undgå smitte i korlokalet. Vi har hver især håndsprit med, holder god håndhygiejne og hoste etikette og lufter ud i rummet hver halve time. Ingen deltager i korprøven, hvis man har symptomer, så bliver man hjemme. Har man været på ferie i udlandet beder vi om, at du følger myndighedernes retningslinjer for at undgå smitte. Alle bærer mundbind/visir ved ankomst og i pauser og synger med hovedet samme vej, og enhver, der ønsker det, kan frit bære mundbind/visir under korprøven. Vi holder en kortere pause midtvejs i korprøven, hvor man kan indtage sin egen medbragte te/kaffe/vand og alle sørger for at holde god fysisk afstand på en meter. Der er ingen former for fælles forplejning, før vi er fri for Corona-smitte eller har fået en vaccine. Noder sendes digitalt før korprøven til at printe ud og sætte i kormappen. Har du ingen printer, må du lave en aftale med en anden sanger, der kan hjælpe dig med nodekopier. Vi glæder os til at synge igen under trygge rammer.

Koncerter: Vi glæder os til at synge med vores trofaste publikum til sommerkoncert mandag 30. maj 2022 kl. 19 i Øregårdssalen, Gentofte Hovedbibliotek. 

Covid-19 INFO: Musica Art følger Regering og myndigheders regler nøje, kontakt og information via mail, sms, sociale medier og denne side.

Om Øresundskoret: Øresundskoret er et dejligt kor for kvinder og mænd i alle aldre, vi synger sammen hver mandag. Vores formål er at træne stemmerne og ha det sjovt sammen og samtidig har vi fokus på at dygtiggøre os og udvikle korklangen i trygge rammer med livsglæde, fællesskab og sangglæde i fokus. Koret har eksisteret i 9 år og synger et alsidigt korrepertoire med danske og nordiske viser og sange, unisone fællessange og klassisk og rytmisk flerstemmig korsang. Gennem kortræningen i Øresundskoret får du kendskab til både den kirkelige og verdslige musikkultur gennem arbejdet med at indøve sangene. Du lærer at underordne dig helheden for at skabe en fælles korklang og du lærer at lytte for at lære, da det kræver stor indlevelse og koncentration at synge i kor. Vi forventer et stabilt fremmøde og alle, der har lidt korerfaring kan være med. Vi holder normalt 1-2 korkoncerter og events pr. sæson, dog har vi i Corona-tiden haft online kor og har måttet aflyse koncerter ligesom andre kor i hele verden for at undgå smitte.  Vi opmuntrer andre til at komme i gang med aktiv musikudøvelse til gavn for helbred og humør og holder derfor Syng sammen med Øresundskoret koncerter, hvor vi synger fælles sange med publikum og fremfører de sange og korsatser, vi har øvet i sæsonen. Vores korleder er cand. mag. Agneta Mei Hytten, som er en passioneret og erfaren musiker, som træner og udvikler koret, akkompagnerer på klaver under korprøverne og arrangerer korsatser til Øresundskoret.

Øresundskorets formål:

  • Vi synger et alsidigt korrepertoire med klassisk og rytmisk musik og får hermed et aktivt kendskab til en vigtig del af musikkulturen og vores sangskat. Vi holder af at synge årstidens sange og viser særligt fra den nordiske tradition og såvel kendte som nye fælles sange og kanons.
  • I koret er alle lige, hver stemme er unik og bidrager til helheden.
  • Vi får sundhed og livsglæde og overskud, når vi synger, alle der har lidt korerfaring kan være med, vi har det sjovt og du træner dit gehør og din rytmesans og din evne til at holde korstemmen i flerstemmig musik. Når du lærer nyt træner du din hjerne og din musikalitet.
  • Korsang styrker immunforsvaret, øger dit selvværd og modvirker ensomhed, vi udvider vores sociale kontakter.
  • Hver korprøve indeholder opvarmning med åndedrætsøvelser, stemmedannelse, træning af korklang og fælles sange for at styrke lungerne og bugstøtten og træne fortolkning af kendte sange.
  • For sangere, der ønsker større kendskab til musikteori, bladsang, hørelære holdes kurser i Rytmer og noder, det foregår adskilt fra korarbejdet.
  • Hver stemme er unik og må tilstræbe at underordne sig helheden i korklangen, og vi forventer, at du kan lide at lære nyt og har en åben og lyttende tilgang til undervisningen under korprøverne.
  • At skabe livsglæde omkring os, styrke vores helbred og stemmer gennem sang og inspirere andre til at komme i gang med aktiv musikudøvelse. Nyeste forskning fra bl.a. Göteborgs Universitet viser, at korsang har stor betydning for vores hjerterytme og mentale balance og kan fungere ligeså effektivt og styrkende for helbredet som yoga, afspænding og mindfulness. Ved sang frigøres bl.a. endorfiner, også kaldet “lykkehormoner” og du går hjem fra kor med fornyet energi.

Sang- og stemmetræning - soloundervisning/ Rytmer og noder - workshop. Får du lyst til sang- og stemmetræning udover korsang, er du velkommen til at tilkøbe klip med solo- eller holdundervisning fysisk eller online hele året rundt eller gå til Rytmer og noder/Musik workshop. Kontakt korleder på sms 23303108 og hør nærmere.

Kommende events:

Sommerkoncert mandag 30. maj 2022 kl. 19.00 - Øresundskoret fejrer 10 års jubilæum.

Sommerkoncert mandag 13. juni 2022 kl. 17.00 i Holmegårdsparkens Kirke for beboere, pårørende og personale.

 

Afholdte events:

Carol Festival i Helsingør hvor Oktavius koret og Øresundskoret synger i gaderne lørdag 18/12 kl. 12 og spreder julestemning.

Julefest for Øresundskoret og få inviterede gæster mandag 13/12 kl. 19 i Øregårdssalen, Hovedbiblioteket i Gentofte.

Sommersang i Holmegårdsparken med beboere og personale 21. juni. Tusind tak for en dejlig dag og god sommer til alle.

Øresundskoret fejrer kultur & festuge i Gentofte med udendørs Midsommersange, jazz og fællessang. Tusind tak for en skøn dag og fint besøg af vores nye borgmester Michael Fenger.

Vi fejrer 4. maj med udendørs sang i Hellerup, det er 76-året for Befrielsen. Sangere fra Oktavius koret og Øresundskoret og Korskolen synger Alsang, reyviser og jazz. Om aftenen online kor event med Alsang, revy og jazz, tak til alle, der var med til at hylde friheden og de, der har kæmpet før os.

2020 afholdte events: 

Carol festival med julesang i Helsingørs gader lørdag 19/12 kl. 12. Arrangør: Helsingør Handel.

Juleafslutning med Øresundskoret mandag 14/12 i små grupper, da Hovedbiblioteket er lukket ned.

Mandag 7/12 kl. 16.30: Carol sang udendørs, Holmegårdsparken.  

Denne sommer har vi holdt online sommerafslutning mandag 8/6 kl. 18 med sommerprogram og festligt samvær - en helt ny oplevelse, vi har lært meget og vedligeholdt det gode fællesskab og glæder os til at synge sammen igen til august.

Fejring af 4. maj med online korprøve og tema med Friheds sange, jazz, revyviser 1940-45 og Alsang - deltagere: Øresundskoret og sangere fra Sjælland og Fyn.

2019 afholdte koncerter og events: 

Julekoncert på Hovedbiblioteket i Gentofte 16. december kl. 19.30, fællessang med publikum og festlig og stemningsfuld optræden med Øresundskoret akkompagneret af korleder Agneta Mei Hytten. Efter koncerten holder koret julefest med familie og venner.

Julekoncert i Holmegårdsparkens kirke 9. december 2019 kl. 16.45. Korleder Agneta Mei Hytten akkompagnerer Øresundskoret, julekoncert for beboere og personale.

Vi har fejret musiklivets festuge 44 med Spil dansk dagen torsdag 31. oktober i Musica Art, tusind tak til alle deltagere for en festlig aften med korsang og solistoptræden.

Sommerkor 2019: Tusind tak til alle, der deltog i Sommerkor i år, på gensyn til næste år, jeg glæder mig til vi ses.

Efterårs sæsonen 2019 er mandag 19/8 + 26/8 + 2/9 + 9/9 + 16/9 + 23/9 + 30/9 + 7/10 + (efterårsferie 14/10) + 21/10 + 28/10 (fælles prøve) + 4/11 + 11/11 + 18/11 + 25/11 (fælles prøve) + 2/12 + 9/12 (Julekoncert kl. 16.45) + 16/12 (Julekoncert kl. 19.30). Tusind tak for en dejlig korsæson og flotte julekoncerter.

Fælles korprøve mandag 25/11 kl. 16:30-18:30 for Kor 1 + 2 i Hellerup. Vi øver juleprogram og Kor 1+2 synger sammen for at øge sangglæden og fællesskabet, så vi alle nye som gamle sangere har erfaring med at synge sammen, inden vi synger vores julekoncerter i december. Tak for en rigtig god øver.

Ekstra korprøve onsdag 27/11 kl. 20-21 for Kor 1 + 2 i Hellerup. Vi holder intensiv korprøve med indstudering af juleprogrammet for sangere, der er forhindret i at deltage i fælleskorprøven 25/11. Tak til alle for en fin extra korprøve.

9/12 kl. 16.45 Julekoncert i Holmegårdsparkens Kirke: Vi synger julesange og underholder beboere og personale og synger fællessange med publikum. Tusind tak til alle for en fin julekoncert og hyggeligt traktement bagefter.

16/12 kl. 19.30 Julekoncert med Øresundskoret: Vi synger festlig julekoncert mandag 16. december 2019 kl. 19.30 i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek. Korleder og akkompagnetør er Agneta Mei Hytten, Musica Art. Tusind tak til alle for en festlig og vellykket julekoncert og dejlig julefest, på gensyn i det nye år. 

Ingen kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Beklager, der er i øjeblikket lukket for kommentarer.

Blogroll

Sider

 

 

 

 

 

 

 

Nye kommentarer

Sky3c Sponsored by Web Hosting